Pak Your Things

Jag har inte berättat om det här för jag var säker på att det skulle misslyckas, men det gjorde det inte!

I början på april ställde jag ut en sålåda med mysko blomfröer från RHS seed exchange på gården, så att dom skulle hinna köldbehandlas innan sommaren (om det är nån som glömt så var början på april sjukt kall. Det var typ snö fortfarande). Jag hade inte tillräckligt med blomfrön för att fylla lådan, så på kul stoppade jag ner lite vintersallad och pak choi också. Typ, ”Vad sjukt det vore om dom kom upp.”
Och det gjorde dom. Vintersalladen väldigt försiktigt, och den är fortfarande liten, men pak choien! I förra veckan fick jag plötsligen syn på en blomstjälk, och i helgen var jag tvungen att börja skörda för dom höll på att tränga ut varandra ur den lilla odlingsplätten. Kålfjärilarna har stått som en kvast upp från odlingen, och sniglarna har inte ens väntat tills vi gått innan festen börjat, men trots det har dom bara fortsatt växa. Fatta skörda kål i Sverige i början på juni! Ny favorit för i år: pak choi.
OCH NU, RECEPTET:
Vi gjorde en asiatisk bastard, så alla som faktiskt vet nåt om asiatisk matlagning kan titta bort nu.
Entimmes lax insmetad i hoi sin-sås (ställ in den i ugnen i hundra grader bara), halvtimmesgurka i socker, ättika och rödpeppar (det är vad det låter som), ångade böngroddar med sesamolja och, till sist, pak choi, snabbt uppvärmd i man du-sås (häll hälften av såsen över pak choi-bladen i grytan, låt det bli hett och puttra i nån minut, plocka ur pak choien och slå över lite ny sås).
Det blev asgott, även fast jag lärde mig att paken inte behöver värmas så länge. Stjälkarna behöver inte ens bli mjuka.
Annons

En reaktion på ”Pak Your Things

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.