Om den här bloggen // About

79c3f-dsc00329_censur
The Secret Gardener @ Holma skogsträdgård

 

Version in English below.

Bara för att min grönsaksredaktör klagar på att sökmotorerna vägrar hitta den här bloggen: Det här är alltså Elin Unnes odlingsblogg, hör du det Google!

I många år brukade jag göra tidning.

På den tiden kunde jag inte tänka på nåt annat än korrfel, missnöjda annonsörer och en redaktör som rökte för mycket crack.

Sen fick jag en kolonilott och nu kan jag inte tänka på nåt annat än odling.

OBS! Blommor som inte går att äta är töntiga. Här ägnar vi oss åt grönsaker. [<– många år gammal mening som får vara kvar bara för att det är så kul att jag faktiskt skrivit så här]

Sjukt nog har jag numera skrivit inte bara en, utan flera, böcker om odling. För frågor om dom, eller mig, kontakta Mimmi Nilsson på Natur och Kultur. Om du vill boka mig till en föreläsning, kontakta Författarcentrum.

ABOUT ME

My name is Elin Unnes. I used to make magazines.

Back then, all I could ever think about was errors in the proofs, angry advertisers and a publisher who smoked too much crack.

Then I got an allotment, and now all I can think about is gardening.

Also, I used to think that flowers were lame. I don’t anymore. Please don’t hold it against me.

As crazy as it might sound, I’ve now written several books, some of which have been translated (into German, English, French and, slightly surprisingly, Lingala). For questions concerning my Swedish books, please contact Mimmi Nilsson at Natur & Kultur. For more info on books in other languages, please see the Books page.

Annons

5 reaktioner på ”Om den här bloggen // About

 1. Hei.
  Jag har gjort fläderkapris efter recept i boken The secret gardener, väldigt gott! Men nu har jag läst att fläderbär är lätt giftiga om de inte kokas i 15 minuter. Blev lite stressad av det för jag har servert det till min mor som har dårliga njurar, barna och jag har också ätit lite mogna fläderbär. Tänkte därför höra med dig om du har några andra upplysningar, eller om jag bara ska kasta all kaprisen.

  Ulrica

  Gilla

  • Hallå och va kul att du använder receptet! Kollade Giftinformationscentralen nu, och det verkar inte vara nån fara, mer bara att man inte ska ösa i sig hur mycket som helst, så som det är med vissa bär och frukter (typ plommon och blåbär). Så här står det: ”Blommorna och de mogna svarta bären är ofarliga. Förtäring av stor mängd bär, framför allt omogna, kan dock ge magbesvär (t.ex. ont i magen, illamående, kräkningar och diarré).”

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.