Egghead

När vi först fick vår lott gick vi ju på visningen själva, och träffade inte dom andra nykomlingarna förrän senare, när vi väl visste att vi fått lotten. En av dom lotter som vi skrattade åt (vi skämtade om att vi skulle kunna använda den till risodling, skaffa en vattenbuffel och en sån där harv bara, eftersom den stod under så mycket vatten) hade tagits av en extremt intensiv äldre dam med yvigt hår. Eftersom vi kände oss lite osäkra på om vi gjorde ett bra jobb på vår lott eller inte brukade vi gå förbi risodlingen och jämföra, för att ha ett rättesnöre. Och för varje månad som gick blev risodlingen risigare och risigare, och damen med håret stod allra mest inne på sin grannes perfekta lott och tjatade med henne. Ho ho ho sa vi, vi är i alla fall bättre än så där. Tills vi upptäckte att vi kollat fel på numret. Inte på visningen, men nu. Det som hade varit igenvuxen sumpmark hade på bara någon månader förvandlats till en perfekt köksträdgård. Vi hade bara inte kunnat tro att förändringen gått så fort, utan utgick ifrån att yviga tanten stod på sin grannes lott, medan vi skrattat åt en övergiven lott som ingen skötte. Bitterhet följde…

Huuuuur som helst, i helgen pratade jag med yviga tanten, som berättade att hon, precis som vi, inte hade någon odlingserfarenhet innan hon fick lotten, men att i landet hon kommer från är det mycket competetive gardening – köksträdgården ska vara perfekt – och hon läser ”hundra engelska trädgårdsböcker” varje år. Hon var skitsnäll och gav mig ett spännande tips:
TIPS
Spar äggskalet från morgon-ägget, krossa det och lägg det kring växterna. Du behöver inte ens mylla ner skalet, det kan ligga direkt på jorden. På det sättet kalkar du jorden. Gödsel galore!
Annons

2 reaktioner på ”Egghead

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.