På turné

Det händer att jag reser runt i Sverige som en vanlig kvinna och håller föredrag om odling. Den senaste tiden har jag mest suttit hemma och skrivit på en bok, men efter en längre paus är jag återigen ute på vägarna. Om du vill kan jag komma och hälsa på just ert bibliotek/trädgårdsförbund/örtaförening. Alla bokningar sker via Författarcentrum.

INFO
Jag kommer att uppdatera med info och länkar här, allteftersom jag vet mer.
Har du frågor om nåt specifikt snack får du gärna prata med den lokala arrangören. Jag brukar oftast inte vet nånting förrän jag dyker upp på plats.

KOMMANDE DATUM 2023

5 augusti 2023, Julita gård och trädgårdar, Katrineholm
Örtavandring i samarbete med Nordiska museet på Julita gård – hur låter det!? Otroligt, det är hur det låter! Med på plats är också trädgårdsmästaren Viktoria och tillsammans kommer vi att berätta om örter, odling, skörd och lite mytologi också tror jag. Mer info kommer!

PASSERADE DATUM

2023

15 april 2023, 13.00-14.00, Brommaplans bibliotek, Klädesvägen 14a, Bromma
Doft, snaps, litteratur, myter – hälften praktiskt och hälften öh… ja vi kan väl kalla det underhållning!? Utan att för den skulle lägga allt för stora förväntningar på mig. Det kommer hur som helst bli kul och växtbaserat och det är i Bromma! Kom! Mer info kommer allteftersom, men jag tror det är gratis och öppet för hela allmänheten. En gnutta mer info finns HÄR.

3 april 2023, 18.00-19.00, Göteborgs stadsbibliotek, Götaplatsen 3, Göteborg
Stoppa pressarna, jag återvänder till Göteborg! Jag besöker Stadsbiblioteket och håller en föreläsning som en del av deras tema Hållbart hantverk. Jag kommer att prata om hur du odlar och skördar din egen doft, till mat, dryck, hem och hudvård. Gratis, ingen föranmälan krävs. Lite mer info finns HÄR.

2022

2 juli 2022, tid kommer, Rosfesten, Göteborgs rosarium, Göteborg
Trädgårdsföreningen i Göteborg har bjudit in mig för att prata både om doft och om den legendariska rosenodlaren Annemarta Borgen. Jag vet inte riktigt vilken tid, men jag kommer att prata i en halvtimme och du kommer att kunna köpa böcker (signerade eller ej) efteråt. Dessutom är det är en lördag, så jag förutser att det kommer bli toppentrevligt! Mer info kommer. Kanske HÄR.

2021

9 oktober 2021, 16.30-17.15, Bollnäs bokmässa, Bollnäs
Jag kommer att återvända till mina hemtrakter för att delta i Bollnäs bokmässa. Det kommer vara ett 45 minuter långt föredrag, som kommer att handla lite mer allmänt om skrivande, odling och om att skriva om odling. Dels om mig, men jag kommer dela med mig av några odlingsförfattares tips och tricks också. Mer info kommer.

16 oktober 2021, 12.00-13.00, LitterArt Gästabud, Nyköping
Tillsammans med flera andra MYCKET begåvade människor kommer jag att delta i ett panelsamtal om kärlek, på en scen, på Sörmlands museum. Första gången jag inte pratar om odling typ?! Eller? Blommor och bin etc… Hur som helst, det blir kul! Biljetterna kostar 115 kr och köps här, under rubriken ”Panelsamtal om kärlek: biljetter till Panelsamtal om kärlek.

25 augusti, 2021, 17.30-18.30 Onsdagskvällar med museet på Jönköpings Läns Museum
Kors i precis hela taket – jag ska till Jönköping! Jag kommer att besöka Jönköpings Läns Museum för att hålla föreläsning under en av deras trevliga Onsdagskväll med museet. Museet har tema hållbarhet, och jag kommer att prata om flyktiga dofter och hållbar odling. Nu för tiden är ju nästan all doft syntetisk – och inte särskilt flyktig alls, utan snarare överrumplande stark. Men tänk om vi odlare skulle kunna bli självförsörjande på doft? Evenemanget är gratis, men att man måste anmäla sig. Mer info kommer HÄR.

28 augusti, 2021, 16.00-16.30 Stockholms bokhelg, Natur & Kulturs bakgård, Karlavägen 31, Stockholum
Jag kommer att hålla i en mini-workshop om hur man flätar, bränner och använder den magiska växten MYSKGRÄS. Vi kommer att hålla till i trädgården bakom mitt förlag, som en del av Stockholms bokhelg, och jag vet egentligen inte mer än så länge.

23 maj, 2021, 12.00-13.00 Jamtli vårmarknad
I år hålls alltså Jamtli vårmarknad i Östersund digitalt, och jag kommer att dyka upp där. Vill du odla din egen doft och skörda egen rökelse? Följ med på en resa genom den doftande trädgården! Jag kommer berätta om de bästa doftande växterna, hur de odlas, skördas och förvandlas till saker som rumsdoft och schampo. Jag kommer visa grunderna i destillering av eteriska oljor och visa upp den arabiska hembränningsapparaten som krävs för detta alkemiska arbete. Mer info, klockslag och biljetter borde dyka upp här, längre fram: Jamtli vårmarknad. Där kan du även anmäla eventuella särskilda behov.

24 mars, 2021, 19.00 till ca 21.00 Sollentuna Trädgårdsgille
HALLÅ 2021, nu händer det saker! Innehållet är inte 100 % spikat än, men den här grejen i Sollentuna kommer bli toppen tror jag. Det blir två snack, med en liten paus i mitten, och en mix av teori och praktik. Borde dyka upp mer info här också, längre fram: sollentunatradgard.se.

2020

3 oktober, 13.00 till ca. 13.45, Studieförbundet Vuxenskolan, Alingsås
En timme av doftande trädgårdar, litterära odlare, parfymhistoria, boktips och handfasta odlingsråd i Alingsås nya stadsodling. Och på kvällen är det kulturnatta på stan! What’s not to love!? Vi kommer att vara (som mest) 50 personer, och hålla till utomhus. Blir det skitväder finns en plan B, du behöver inte oroa dig. Begränsat antal platser, pris 100 kr, biljetter säljs av Studieförbundet. Mer info + biljetter finns här.

26 september, 8.30 till ca. 9.30, Akademibokhandeln Gleerups, Lund.
Håll i hatten, det blir ett författarbesök i Lund! Vi kommer att vara (som mest) 30 personer, så att vi kan vara på behörigt avstånd från varandra allihopa. Det är vänpriser i butiken och skördemarknad på stan – det kommer bli kul! Inträde är 40 kr, men då ingår kaffe och fralla, och föranmälan krävs: maila britt-marie.kapnoula@telia.com. INSTÄLLT

27 juni, Trädgårdsföreningen i Göteborg. Någon form av författarsamtal. INSTÄLLT

10 juli, Levande Gräsmark, Tiskaretjärn finngård och naturreservat, Sunne. Det här kommer att bli en helt EPISK kväll, med två föreläsningar, musik, högläsning, tända ljus. https://grasmark.com/ INSTÄLLT

2 maj, Restaurang Farm, Natur & Kulturs hantverksmässa, Stockholm.  FRAMFLYTTAT

7 maj, 19.30-20.30 (ca) Pocket Shop Kungsportsplatsen, Göteborg. INSTÄLLT.

23-24 maj, Jamtlis vårmarknad, Östersund. INSTÄLLT.


2018

23 augusti, 18.30-20.00, Linköpings trädgårdshandel, Linköping
Föreläsning och workshop med örttema! Örter till mat och medicin! Vi kommer göra grejer med nässlor, fläta myskgräs, hålla på med valeriana och ringblommor. Det blir fett! Biljetterna kostar 295 kronor, och finns att köpa här är slutsålda: http://www.linkopingstradgardshandel.se/workshop-med-elin-unnes/

6 september, 18.00-20.00, Söderbrunns koloniområde, Stockholm
Föreläsning och workshop med örttema! Örter till mat och medicin!

29 mars, Sverige
Bok kommer!

9 april, 13.00-15.00, Dieselverkstadens bibliotek i Sickla, Stockholm
Odling för alla på biblan i Sickla!

12 april, 18.00-19.30 (ca), Spritmuseum, Stockholm
Boom! Kom och drick med mig på Spritmuseum! Jag + cool dryckeshistoriker pratar om sprit och hur man odlar det som är i spriten, medan vi smakar oss igenom saker som svensk iscider, japanskt ume-brännvin och fornnordiska beska droppar.
Mer info och biljetter HÄR.

2017

21 april, 11.00, Nordiska Trädgårdar, Älvsjö
Det traditionsenliga föredraget på trädgårdsmässan i Stockholm. Tror typ 20 minuter, på scen ”Ätbart” i C-hallen. Är du på mässan är det bara att svänga förbi. (Tiden kan fortfarande ändras, så skriv inte med bläck i kalendern.)

7 maj, Österlens Trädgårdsmässa, Tomelilla Folkets Park
Mässan är 10-17. Och typ 14.00 kommer jag och de extremt eminenta gästerna Karin Berglund och Peter Englander att prata odling med Agneta Ullenius. Missa ej!

29 maj, 13.00-15.00, Elin Unnes plantbytardag, Spritmuseums uteservering, Djurgården, Stockholm
Jag har fått en egen plantbytardag!
Har du sått för mycket? För ensidigt? Eller vill du bara känna hur det känns att delta i en sorts fiskdamm för vuxna? (Hmm, det där lät snuskigt. Det är det inte, lovar.)
Kom och drick öl i bersån och byt plantor med mig! Inget inträde, och ingen föranmälan men du kan ju prata med dina odlingsvänner och koordinera om du vill? (Har gjort ett inlägg om det HÄR)


26 augusti, 10.30-17, Den Stora Trädgårdsfesten, Sofieros slott, Helsingborgs kommun
Jag kommer vara på Sofieros slotts stora trädgårdsfest och hänga runt på scenen, från 10.30 till 17.00 typ. Håller ett eget litet föredrag 12.45-13.15.
Man behöver nån sorts biljett, men det finns mer info om allt sånt HÄR.

13 septemter, 18.00-19.30, Spritmuseum, Djurgården, Stockholm
Favorit i repris: Kom och drick med mig på Spritmuseum! Jag + cool dryckeshistoriker pratar om sprit och hur man odlar det som är i spriten, medan vi allihopa smakar oss igenom saker som svensk iscider, japanskt ume-brännvin och fornnordiska beska droppar. FRAMFLYTTAT PGA SCHEMAKROCK!

20 september, 18.00, Näsbypark bibliotek, Täby, Stockholm
Tisdagssalong i Täby! Kommer prata odling, örter, häxjakt och allt det där andra goa. Det är gratis inträde, men jag tror att man måste föranmäla sig kanske? Mer inför HÄR.

31 oktober, 18.00-19.00, Midsommargården, Stockholm
Halloween-föreläsning i Aspudden! Extra fokus på pumpaodling, hur man får kontakt med växtandar och vilka örter man blir lite galen av. Det kommer finnas varmt vin!? Mer info kommer!

Annons

3 reaktioner på ”På turné

 1. Pingback: På turné | the secret gardener

 2. Hej Elin!

  Kommer du hålla någon kurs framöver? Eller en till föreläsning?

  Vi är många som är sugna!

  Bästa hälsningar
  Cecilia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.