Pyttesmå, hemmagjorda växthus

Fick precis en fråga här på bloggen om vad det finns för fina, små växthus till balkongen. Jag vet egentligen inga utom Hasselfors gardens odlingsvitrin som jag såg i verkligheten förra helgen och tyckte såg HELT ok ut. De brukar ju kunna vara vara väldigt plastiga, den där typen av grejer.

Annars gillar jag de här hemmabygda små glasskåpen som dom ställer över alla känsliga växter i Jardin des Plantes i Paris.
De är alltså inte mer än knähöga och ser ut att vara gjorda av tre eller fler gamla fönster som hålls ihop hjälpligt av några stöd på sidorna. Inte superpraktiskt om man ska öppna och stänga mycket, men helt klart praktiskt för snällare vinterförvaring av känsligare grejer, särskilt om man proppar dom fulla med halm, som frassarna gör.

Om man inte behöver skydd, utan bara odlingsutrymme på balkongen, då tycker jag att nån av dom här vertikalkrukorna är fina. Easiwall Treebox finns i två olika storlekar, den största, Easiwall Vertical Allotment är 1,5 m X 1,7 m med nio planteringstråg och kostar 480 pund, men jag skulle ändå vilja ha den till gården.

En sån här Mini Garden funkar inte på våran gård, men jag blir lite, lite sugen på att ha en inomhus…

Mini Garden

En reaktion på ”Pyttesmå, hemmagjorda växthus

  1. Tjusiga! Jag har haft en vertikalodling i form av en ” plantsäck” i några år. Inte så snygg kanske, men jordgubbarna har växt helt galet i den så i år när den blivit lite väl trasig kanske jag syr något liknande. Odla på höjden är verkligen inte dumt när man har ont om plats.
    Tycker fröken Dill

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.