Årets första skörd

Huvudrätt och efterrätt!

Våra rabarber är på något vis väldigt stressade varje vår, och blomstjälkarna dyker upp samtidigt som de allra första bladen. Så jag måste vara ute med EN gång för att hinna plocka späda stjälkar. Dessa kokade jag tillsammans med kvanne till en sylt med parfymerade, vuxen smak. Jag tog bara en stjälk kvanne till en rätt rejäl näve rabarbersjälkar – kanske 500 gram? – och det räckte. Till det tog jag hälften så mycket socker, alltså 250 gram. Äter sylten till hemkörd vaniljglass.

Nässlorna blev klassisk soppa med pocherat ägg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.