Sparris med borlottibönor

Har varit på Öland och ätit en massa grejer som odlats och tillverkats PÅ ÖLAND. I vanliga fall är jag ju i Stockholm – hur kommer det sig att jag ALDRIG äter Södertäljisk rapsolja eller Kungsängen-sparris? Det finns ju råmycket mark runt Stockholm!

Hur som helst, en kväll lagade jag borlottibönor med sparris, rapsolja och persilja, alla från Öland (och en bit pecorina från, eh, Ica).

  • Du behöver: borlottibönor, vitlök, gul lök, sparris, persilja, citron, rapsolja (en GOD, inte en sån där ”affärens egna” som smakar motorolja), svartpeppar, pecorino romana (jag föredrar pecorino framför parmesan eftersom pecorino är, eh, billigare och jag gillar pecorino romana framför annan pecorino eftersom den är extra torr och salt – men det går så klart bra med vilken variant som helst).
  • Blötlägg och koka bönorna.
  • Fräs vitlök och lök i rätt rikligt med rapsolja. Kasta ner borlottibönorna också.
  • Samtidigt, i en parallell panna, grilla eller stek sparrisen precis mjuk, inte mer.
  • Blanda ihop bönorna och sparrisen, blanda med rikligt med persilja och häv upp allt på ett mäktigt fat.
  • Pressa över färsk citron och ringla över mer rapsolja om du vill, strössla över nymortlad svartpeppar och river över pecorino romana.
  • Klart!

IMG_20180608_181416.jpg

SparaSpara

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.