Avgå alla!

Min kompis Agnes, som var en av få fellow secret gardeners under tiden när jag ännu inte kommit ut som odlare, älskar liljor och har odlat så länge jag känt henne, vilket är sen hon var en storögd tonåring med hy som nyspilld mjölk.

Den 15 juni var Agnes med på en både rolig, hoppfull och ganska gullig, fredlig aktion vid Rosenbad. Syftet var att dra uppmärksamhet till att våra politiker just nu gör FEL genom att sälja de svenska brunkolsbrotten i Tyskland till ett privat Tjeckiskt företag med ett criminal record, istället för att bara lägga ner och gå vidare. En så grym chans till en VERKLIG miljöinsats! (Affären kan leda till att 20 gånger hela Sveriges utsläpp släpps ut av den tjeckiska köparen).

Att säga emot när något är fel är typ den bästa presenten man nånsin kan ge till nån som begår ett misstag, och jag är så jävla glad och tacksam att Agnes och de andra gjorde som de gjorde, just exakt när det betyder nåt.

MEN nu försöker folk – inte bara de privata säkerhetsvakterna på Rosenbad, utan även viss media, som borde veta bättre – spinna historien till att aktionen var våldsam.

SÅ NU ÄR DET MIN TUR ATT SÄGA IFRÅN.

1. Agnes borde inte ens behöva bryta mot några lagar eller ta dom här riskerna, men att hon ändå gjort det är så jävla viktigt och modigt.

2. Att de med makt (Stefan Löfvén, Annie Lööf, Jan Björklund et al) sen försöker smutskasta och misskreditera sina egna sanningsvittnen – som man egentligen VET har rätt, ALLA vet att man inte ska bryta brunkol… Jag är inte arg, jag är besviken, som jag är säker på att Sossarnas och Miljöpartisternas och alla andras mammor tänker just nu.

Du kan själv se alla filmer och klipp HÄR, och läsa artikeln som gruppen skrev i Svenska Dagbladet HÄR.

Jag passade på att fråga Agnes hur hon känner också, och hon svarade så här:
– Jag tycker mest att det är sjukt konstig hur media har framställt aktionen. Expressen var på plats och filmade hela grejen men lyckas ändå på nåt vänster klippa ihop en helt annan, egen version. Jag tror oftast på det jag läser, i alla fall brukar jag inte utgå ifrån att journalister medvetet ändrar, men nu vet jag inte längre. Samtidigt är det dubbelt, för vi hade nog inte fått lika stor uppmärksamhet om media inte vinklat det på det här sättet.

Det var allt!

Peek-a-boo, we see YOU, politikerna och det korrupta näringslivet!

Peek-a-boo, we see YOU, politikerna och det korrupta näringslivet!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.