Nytt avsnitt enna!

Aprilavsnittet av Bellas Grönsaksland handlar om min favoritgrej efter odling – odlingsböcker!
Lyssna HÄR.

botips odlingsböcker grönsakslandet

 

Annons

7 reaktioner på ”Nytt avsnitt enna!

 1. Hm… Skrev en ganska lång kommentar med frågor, men bara ”Hej” kom med…? Provar igen. Jag undrar om du skulle vilja tipsa om var du handlar din mat någonstans, alltså den du inte odlar själv? 🙂 Jag ska snart flytta till Stockholm och tycker att det är ganska svårt att veta var man kan handla bra, ekologisk och fräsch mat. I något avsnitt av din och Bellas podcast så sa du att du ätit en massa ekologiska grapefrukter. Var köpte du dem? Hehe hoppas det går bra att ställa en så udda fråga 🙂 Ha det så bra!

  Gilla

  • Jättebra fråga ju, Malin! Och om det är nån mer som vill kasta sig in i detta tipsande så är ju det jättevälkommet, för det här är liksom ett ständigt bekymmer (och en anledning till att jag började odla).
   Min närmaste affär är Hemköp vid Sergels torg, vilket är ganska deppigt – ekologisk vitkål för 50 spänn mitt på hösten när den icke-ekologiska ser skitfin ut och kostar 5 kr kilot. För bra, ekologiska grönsaker går jag till Eat, men precis som på alla lyxiga eko-affärer så är kunderna så fruktansvärt irriterande att jag bara klarar av att gå dit i korta perioder! För det absolut bästa grönsaksutbudet – och sjukt nog billigaste – går jag till Sturegallerian och Stockholms matmarknad. Sodaört, oxhjärtatomater, kardon, ramslök, puntarelle – en stor kasse delikatesser kostar kanske 200 kronor. MEN allt är inte ekologiskt. I perioder kör jag ekolådan, och jag är nyfiken på MinFarm, men de verkar framför allt ha fokus på kött och förädlade produkter. Så, det var typ hela mitt livsmönster.
   Och välkommen till stan!

   Gilla

 2. Hallå där uppe i storstan, här kommer änna en hälsning från en annan odlingsnörd nere i Götelaborg 😀 Och vad jag egentligen ville säga, var att jag just nu läser din bok Herbariet, som jag uppskattar väldigt. Gillar att du tar upp ”ditten och datten” om allt, du vet, som om man pratar ungefär. Det gör att texterna blir väldigt spännande, och man vet aldrig riktigt vad som ska komma härnäst. Jag samlar på böcker som handlar om allt som rör trädgård, krukväxter och odling, och Herbariet hamnar självklart på vip hyllan. Kul, för nu hitta jag din blogg också! 🙂 Ha en skön sommar /Carro

  Gilla

 3. Mike, tack som fan! Jag har förstått att det slutat uppdateras, och struntat i det, eftersom jag precis är i färd med att byta härifrån Norrläge till ny, egen sida. Men jag kommer aldrig mer än 30 sekunder in i WPs tutorial innan huvet exploderar… To be continued!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.