Nu händer det!

Jag har fått en alldeles egen plantbytardag!

Plantbytardag, 29 maj 2016, 13.00-15.00 på Spritmuseums uteservering på Djurgården i Stockholm.
Har du sått för mycket? För lite? Eller vill du bara känna hur det känns att delta i en sorts fiskdamm för vuxna? (Hmm, det där lät snuskigt. Det är det inte, lovar)
Kom och drick öl i bersån och byt plantor med mig!

plantbytardagar1

Jag har pratat med vissa av er om det här redan – jag och Bella pratade lite kort om det i Grönsakslandet till exempel. Och alla har varit så taggade att jag bestämde mig för att göra det till verklighet.

Hela grundidén kom alltså från att jag vill kunna fokusera på en sådd i taget: först 20 stycken basilika som jag kan ta hand om på perfekt sätt, sen 20 kronärtskockor, etc etc. Och så gör du likadant, men med andra grejer. Och sen ses vi och byter perfekta växter med varandra, och får på det sättet ett varierat och spännande grönsaksland. (I mina fantasier finns det en app som hör i ihop med det här, som gör att man kan söka upp exakt de grejer man vill ha, och försäkra sig om att den personen kommer till bytardagen).

Just Elin Unnes plantbytardag finns i Stockholm, och just nu testar jag hashtagen #Plantbytardag på diverse sociala medium, för att man ska kunna följa vad andra sår. Men det här går ju så klart att rulla ut var som helst i landet! Sno bilden här ovanför, sno idén, sno hashtagen, sno allt och kör ba kör.

Annonser

5 reaktioner på ”Nu händer det!

 1. Hej,

  Fick min lott för ett år sedan, testade mig fram förra året, misslyckades totalt med tomater, bäst blev mina Harlequin-morötter i fina färger som jag nu återigen ska äta (mjölksyrade flera stora burkar). Jag tycker plantbytardag verkar jättekul, jag har i år gott loss på Impectas rotsaker som också är kulturväxter, har du testat några sådana? Kan vara intresserad av att byta bort några sådana plantor, jag tänker här Rotkörvel, Rotkardborre, Jordmandel och Rapunkelklocka. Jag har ganska lerig jord och jobbar en del i sommar så jag hoppas lyckas ok med just rotsaker pga att de inte vissnar lika lätt och lerjorden håller fukten. Ser inte så många som skrivit på nätet om att odla dessa sorter, så det blir trial and error 🙂 Hoppas det dyker upp kul sorter att byta med, började läsa din blogg bara för någon månad sen så jättekul att browsa tillbaka i tiden!! Bästa h/Anna-Lena

  Gilla

  • Anna-Lena: både körveln och kardborren låter superintressanta!
   Jag har hittills massvis med grekisk basilika, men inte en en enda kronärtskocka har behagat gro….

   Gilla

 2. Jag lyckades bara få några få kronärtskockaplantor förra året och de dog med en gång då jag planterade ut dem 😦 Hoppas du får större lycka. Jag förodlade bärmålla igår hemma,(smultronspenat) hoppas på bättre lycka med det, smart att både kunna äta blad och bär.

  Gilla

 3. Ping: På turné « Ett År Med Lotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.