På förekommen anledning: odlingspyramid + Grönsakslandet!

Den här tiden på året brukar jag ofta, i förbifarten bara, nämna min odlingspyramid.

Det hände senast när vi spelade in nytt avsnitt av podden Grönsakslandet (som numera heter Bellas Grönsaksland, av upphovsrättsliga skäl).

Du hittar Bellas Grönsaksland till exempel HÄR.

Och varje gång jag nämner pyramiden brukar folk fråga hur den är konstruerad, och så brukar jag misslyckas helt med att förklara.

För några år sen försvann den enda vettiga bilden från tillverkarens hemsida, och sen dess har jag glömt vem tillverkaren är. Än så länge är pyramiden i källaren, men jag bjuder på denna gamla teaserbild.

sådd 2

Tänk typ att det är två såna här gråa tråg, staplade på varandra på höjden. I varje tråg ligger en kapilärmatta, så man inte behöver vattna i varje kruka, utan bara hälla direkt i tråget. Över varje tråg hänger 2 lysrör. Trågen vilar på de där fula, omålade slanorna. Och när vi väl monterat den, vilket vi gör med hjälp av typ gummiband, så står den där och blastar så mycket ljus att det känns som om vi kommer dra på oss span bara för att vår elkonsumtion går upp så drastiskt.

Jag är säker på att nästan vem som helst, utom just jag, skulle kunna bygga nåt snyggare på egen hand. Men goddammit den får jobbet gjort!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.