Justja, det här sjuka har hänt

elin unnes the secret gardener
Säg det inte till nån, men när jag startade den här bloggen – för, vad är det nu, fem år sen? – valde jag i hemlighet namn utifrån hur det skulle låta som titeln på en bok.

Det jag försöker säga är, att det inte enbart är det år och ett halvt som det tog att skriva den som jag väntat på just det här tillfället.

Den heter ”The Secret Gardener”, precis som bloggen, och innehållet är ganska mycket som här också, fast mer strukturerat och i vettiga kapitel som jag inte skrivit på fyllan. Stefan Fält, han som du känner här från bloggen som ”mannen”, har gjort formen och Calle Stoltz har tagit bilderna.

Den finns till exempel på den HÄR fina butiken.

15 reaktioner på ”Justja, det här sjuka har hänt

 1. Jisses! Klart att man måste köpa boken när man läser om coola brudar som blir odlingsnördar! Sagt å gjort, nu ligger den på sängbordet å första sidorna är lästa. Det här blir nog bra!! Nu får jag ju naturligtvis följa bloggen också!

  Tjing.

  Och…. Nobelpriset till den som kom på det svarta matta goa ”omslaget”. Visar sig boken kass tänker jag ändå hålla i boken för att den e så skön.

  Gilla

 2. Hej bästa Elin!
  Har följt bloggen.
  Var och lyssnade på dig på trädgårdsmässan både lördag och söndag.
  Pratade med din ”låtsasstorasyster”.
  Köpte din bok.
  Har läst hela boken på en kväll.
  Känner mig som en stalkare.
  MEN grejen är att jag har tänkt, levt och upplevt härligheten med odling i samma faser som du.
  Känns tryggt! Heja oss;-)

  Gilla

 3. En spännande bok att börja läsa.

  En bok jag kan rekommendera är ”Vegomyten – Maten, rättvisan och en hållbar framtid.” Skriven av Lierre Keith. Den boken ger en fin och medryckande insyn på hur vårat sätt att leva påverkar jorden och dess framtid.

  Gilla

 4. Åh vilken trevlig bok Du har skrivit. Jag överdriver inte när jag säger att jag har långt mer än hundratalet trädgårdsböcker på både svenska o engelska, men Din bok var den mest underhållande o mest pedagogiska. Jag har rekommenderat den till flera av mina ”trädgårdsvänner” för jag hoppas att boken ska få stor spridning. För Er, som inte är Elin, så ska jag bara tydliggöra att jag inte är aktieägare i det förlag som ger ut boken. Jag känner inte elin. Jag har först funnit hennes blogg nu. Jag rekommenderar boken å det varmaste för det är en attans bra bok skriven för oss som älskar trädgård.

  Gilla

 5. Hej Elin! Fasiken va kul att hitta dej så oväntat!!! Snubblade över dig när jag på bästa jag är snart 35 på pappret men 85 och så där härligt trångsynt och rädd för datorer,grönsaker,vitaminer och annan mumbojumbo i det verkliga livet. Nå efter frenetiskt sökande på något slags nyttigt gräs och en och annan esping som kan bota min magnesium brist plus någon mer vitamin eller mineral (hade lite svårt att ta in vad läkarens dom om de som endast levde på renkött,cigg och cocacola innebar) så tänkte jag finna svaret här men hittade dig! 🙂 Blev som sagt mycket glad!! Kram Therese Svensson.

  Gilla

 6. Hej!
  Vill på Vintervikens Trädgårdsförening vill gärna bjuda in dig till vår Grönsaksvecka som kommer att infalla nu i juli. Din bok verkar så fantastisk. Hör av dig om du skulle vilja komma. Vi bjuder på mat och gemyt i vårt paradis.
  Vänlig hälsning Anna

  Gilla

 7. Hej!
  Köpte den häromdagen på Åhlens o älskade den!
  På varje sida läste jag (till min sambos kanske inte lika stora förtjusning) högt o var sådär pirrigt glad man kan bli av vissa böcker, meningar eller ord.

  Gilla

 8. Ping: Bamboo You | the secret gardener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.