Det stora sallatsexperimentet

Visste du att svenskar bara helt nyligen började odla sallat som människoföda? Gamla människor i typ… Småland sockrade fortfarande bladen fram till för några årtionden sen.

Så, efter att helt äventyrligt köpt franskt sallatsfrö, ett land där man ätit sallat mycket längre än här, har jag insett att franska smaklökar är mycket mer öppensinnade än svenska.

Min plan nu är att göra den här eländiga, bittra fransosen lite mer svensk genom att låta den växa utan fotosyntes.

Så här ser den ut efter det första experimentdygnet i skafferiet.

 

Annonser

En reaktion på ”Det stora sallatsexperimentet

  1. Vissa sallads-sorter är otroligt bittra i smaken! Inte ens rådjuren vill äta dem. Men det visade sig att cikoria självsår sig väldigt lätt och har jättefina blommar. Men f-n ska äta den. Betraktar den som en sommarblomma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.