Random bilder

Letade efter en odlingsbild till en helt orelaterad grej, och eftersom jag ändå plockat ut dom här tänkte jag att internet kan få se dom…

Black Peony

Den enda svarta vallmo med pionlook som sniglarna inte tog. Jag lät frökapseln sitta kvar och mogna, och nu har den korsat sig med massa annan smutsvallmo som jag redan hade. Resultat är svartrödspräcklig frankensteinvallmo, som trots allt inte är helt ful.

Växtstöd nånstans utanför Uppsala

Nån form av pil (tror jag) nånstans utanför Hultsfred.

Växtstöd på Öland.

Gu vad jag älskar växtstöd.

Växtstöd och vinbär, två saker man aldrig kan ha för mycket av.

Chili ‘Peruvian Purple’

Nån jag pratade med berättade att proffsiga trädgårdsfotografer alltid har med sig en sprayflaska med vatten när de ska fota sparris. Men det här fixade naturen helt på egen hand. Chilin är milda ‘Anaheim’.

Annons

4 reaktioner på ”Random bilder

 1. Hej!

  Jag har precis flyttat till ett hus med trädgård i Skåne och hade tänkt bryta mark nu i höst, samt sätta lite vitlök. Finns det något annat som är värt att göra såhär på hösten? Har odlat lite innan men känner mig ganska newbie. Stog och dreglade över en del små perenner på en plantskola här i närheten men visste inte om det var en klok idé att satsa på att de ska hinna etablera sig innan frosten kommer (nu ere skitvarmt men man vet aldrig). Har du några åsikter om att marktäcka med typ presenning? Antar att en kan googla sig fram till tusen svar på dessa frågor men jag gillar verkligen din blogg så jag lägger mitt förtroende här.

  Mvh Alva

  Gilla

  • Åh gud, trädgård i skåne = avis.
   Det finns MASSOR att göra på hösten, det är en 100 % bättre odlingstid än till exempel högsommaren, när de allra flesta hänger på plantskolor.
   Om du har hårt packad jord som måste grävas är det bästa tiden nu – låt jorden ligga uppgrävd under vintern så faller den sönder. Perenner, buskar, träd, allt sånt ska planteras nu. Regnet gör att de etablerar sig bra nu. Samma sak när det gäller att så gräs.
   Det finns lite grejer som går att så också, typ pak choi, jordärtskockor, persilja och salladslök. Det finns några fler tips under taggen ”höstsådd” på min gamla blogg: http://asecretgardener.blogspot.se/search/label/Höstsådd

   Och täckning med presenning är grymt tycker jag. Jag har bara testat en gång, och förutom att det var sork- och snigelfest därunder funkade det asbra.

   Gilla

 2. Pingback: Växtstöd FTW « Ett År Med Lotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.