Fläta, fläta vitlök

Alright, nu är HÖGST hälften av all vitlök flätad och som vanligt har jag stått och svurit över min egen högfärd. Det går ju så klart precis lika bra att bara hänga upp vitlöken i en knippa i hörnet. Men den blir ju så snyyyygg när man flätar den.
Så här gjorde jag:
* Torkade lökarna några dagar hängande på ett armeringsjärn utomhus (vissa säger att man ska undvika solen, för att lökarna riskerar att bli kokta, andra rekommenderar sol för snabb torkning. Jag körde i solen, eftersom den syntes för en gångs skull).
* Plockade hem och fick bort det yttersta, smutsiga skalet genom att gnugga lökarna mellan händerna (köket har ännu inte hämtat sig från detta).
* Trimmade rötterna till någon centimeter med en sax, och borstade bort den sista smutsen med en torr rotborste.
* Sen följde jag en modifierad version på den HÄR beskrivning, som faktiskt inte alls är så komplicerad, om man börjar på punkten ”Braiding” (skit i allt det där med handduken och nagelfilen) och sen inte tänker så mycket, utan liksom bara gör som det står.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.