Jordgubbsspecial

Jag startade ju den här bloggen lite som ett digitalt anteckningsblock, för att jag ska kunna vakna mitt i natten och ba, ”Men när var det nu man skulle beskär svarta vinbär för att INTE stimulera tillväxt?!” och istället för att ligga och vrida mig i några timmar istället kunna söka på bloggen och ba, ”Aha, under JAS. Skönt.”
Nu när jag skriver så mycket på andra ställen så blir det inte riktigt så, och istället har jag mina anteckningar utspridda över lappar, på diverse mobiltelefoner och i anteckningsblock. Så nu när jag rensade en gammal mobiltelefon har jag nöjet att bjuda på en jordgubbsspecial från The Gardens aprilnummer 2011.

En rosenböna som gick överstyr i somras – skidan var lika lång som min underarm.


Med en blandning av dessa sorter kan man ha färska jordgubbar hela säsongen (OBS, jag har inte googlat för att kolla hur de klarar sig i Sverige, det här är alltså engelska tips rakt av):

1. Gariguette
2. Sonata eller Elsanata
3. Florence
4. Mara des bois – som även remonterar.
5. Finesse – som även remonterar.

Alternativa odlingsplatser:
1. Häng upp avlånga odlingspåsar på söderväggar, eventuellt jordsäckar där du odlar i uppklippta hål i påsen.
2. Fyll en odlingspyramid med liggande odlingspåsar, höjdskillnade gör att du får in fler plantor på mindre plats än om du odlar platt.
3. Använd jordgubbskruka, den har plats för ca 10 plantor.

5 reaktioner på ”Jordgubbsspecial

  1. Åh! Vilken rolig blogg. Jag gillar oxå allt ätbart, fast jag har gått från strikt ”allt ska vara ätbart” till mer ”…..nåväl, man kan äta allt, åtminstone en gång…”
    Keep up the good work!

    Gilla

  2. Ping: Strawberry Switchblade – elitklassen « Ett År Med Lotten

  3. Ping: Climbing up the Walls | the secret gardener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.