Mungo Jerry

Tillbaka från semester (typ, om man kan säga att man kommer tillbaka från semestern när man ändå jobbar när man själv känner för det) och tillbaka till favoritfrukosten, Phở, full av örter och lök och groddar. Timern på odlingspyramiden i köket har pajat – upptäckte jag för ett tag sen när jag var uppe för att hämta ett glas vatten och den stod och blastade dagsljus klockan fyra på natten – så vår hemmaodlade holy basil är så potent att smaklökarna blir utslagna.

Fobos tidning Odlaren kör läsartips just nu och de flesta är helt genialiska även om det märks att vissa av tipsarna kanske är lite galna (hej farbrorn som tipsade om att man kan täcka sina fönster med frigolit för att skapa små odlingskammare på fönsterbrädorna). Ett av de bästa hittills var kvinnan som tipsade om att turbo-groddning av mungbönor.

TURBOGRODDA

När du blötlägger groddarna första natten, värm blötläggningsvattnet till 60°. Gör sen allt som vanligt (häll av vattnet, ställ mörkt, skölj morgon och kväll). Klart! Odlar-kvinnan sa att hennes groddar blev klara på två dar, det funkar inte för mig, men groddningstiden är som allra minst halverad. Framsteg!

Annons

2 reaktioner på ”Mungo Jerry

 1. Vilken fin blogg! Hittade just hit och har redan fått massa bra tips. Lyckliga er som fått i kolonilott med hus i Stockhom. När jag och min kompis fick reda på att väntetiden var minst 14 år för en lott på söder köpte min hon villa och jag ett sommarställe i Roslagen. Inte fel det heller i och för sig.
  Många hälsningar från fröken Dill
  håller just på att upptäcka ”odlar-communityt” på nätet

  Gilla

 2. Men tack!
  Det där med väntetiderna verkar vara lite upp och ner – bara man hittar ett område som är lite undangömt kan det gå snabbt. Men med ett sommarställe i Roslagen så har du ju ditt odlande på det torra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.