Spaljé Ateljé II

Så har det alltså hänt, jag har träffat Maj-Lis Pettersson. På kolonilottsföreningens årsmöte. Innan hon dök för sitt föredrag sprang jag runt och drog folk i ärmen och ropade ”ÄR DU UPPSPELT ÄR DU UPPSPELT”. De flesta verkade förvånade över att jag var så övertänd inför ett årsmöte.

Precis som när man ser filmstjärnor på riktigt var hon mindre i verkligheten. Det kanske inte är precis, precis samma sak, eftersom jag mest sett hört Maj-Lis på radio, men ändå. Jag hade sett henne framför mig som ett huvud längre än mig. Hon höll ett långt och väldigt informativt föredrag med tips som jag tänkte sprinkla ut allt eftersom odjuren i trädgården vaknar till liv, men en av de grymmaste grejerna (hon hade en bild också, men det har inte jag) var ett tips om en bärbuske-spaljé.

Dra bara vanligt fårstängsel, antiningen där du vill ha ett staket, eller där du vill ha en spaljé. Sätt små bärspön längs fårstängslet med lagom intervall. Beskär och spaljéra hyfsat hårt.

Så enkelkt, men ändå så smart. Maj-Lis tipsade också om att blanda bären på spaljén – vita-, svarta-, och rödavinbär och krusbär. Det blir mäktigt eftersom bären syns bättre när de är upptryckta mot ett fårstängsel.

Det gav mig också idén att odla bönor och ärtor på överblivit hönsnät i sommar.

Snaaaart!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.