Amerikanska Bananmuffins Minskar Sopberg

Bara i Vasastan i Stockholm, området som jag motvilligt räknas som boende i (om du frågar mig säger jag alltid ”City”) slänger matbutikerna mat för miljoner varje år. En enda butik kan slänga mat, framför allt färsk frukt och grönsaker som blivit gamla, för 20.000 i veckan. Ändå är det helt omöjligt att få tag på en mogen banan, är inte det konstigt?

Banan är en komplicerad frukt. Jag rodnar om jag äter den på stan, och om den inte är perfekt mogen känns mina tänder som insidan på en gammal tall.

Därför är affären Eat, i just Vasastan, så fantastisk. Där rear dom ut frukt och grönsaker som är mogen långt förbi vad ”vanliga” affärer accepterar. Jag bakade dom här muffinsen (eller ”cupcakes”, som jag har föstått åt att det heter nu för tiden) första gången när kom hem från en resa och upptäckte att vi glömt en klase bananer hemma, och sen dess har jag varit  besatt av dom. Om det inte vore för Eats rea-bananer skulle jag bli galen av att behöva vänta på att de illgröna trästockarna från Ica ska mogna.

Best Ever Banan Muffins – från boken Muffinmania

  • 4-5 mosade bananer
  • 3/4 cup socker
  • 1 ägg
  • 1/3 cup smält smör
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 cup mjöl

Mosa bananerna, rör i socker och lätt vispat ägg. Rör i det smälta smöret. Allra sist, och bara mycket lätt, rör du i de torra ingredienserna och gräddar i 190° i 20 minuter. Det blir 9 rejäla, smöriga, bananiga muffins.

En reaktion på ”Amerikanska Bananmuffins Minskar Sopberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.