Grymt lök-tips i senaste numret av Allt om Trädgård:
Köp överblivna, utreade jullökar nu på senvintern. Dom gröna, växande blomsterlökarna tar sig lättare än dom där torra lökarna på hösten. Ha löken inomhus under våren, och när tjälen gått ur marken planterar du ut dom.
Jag älskar det här tipset eftersom jag nästan alltid glömmer att plantera lök på hösten. Det är alltid så mycket annat då, och ibland kan man vara lite – vågar jag säga det? – mätt på odling på hösten. Dessutom kan jag inte vara den enda som trott att jag köpt en påse lök på hösten bara för att upptäcka att det jag egentligen köpte var en påse lökformat damm. Nu ser man klart och tydligt vad det är man handlar, och vilket skick löken är i. I loves it!
Här är ett annat lökigt tips. Det är en sorts fransk lökpizza som är helt grym – både söt och salt, oljig och tuggig. Jag orkar inte skriva av receptet, men jag tror att det syns helt ok om man klickar upp bilden stort. Tricket är att steka löken riktigt försiktigt, riktigt länge.
Enda sättet att stoppa den – är i munnen!