Plantera Efter Månen aka. Är Jag En Hippie Nu?

I julklapp fick jag den här boken som handlar om hur man odlar efter månen för att maximera sin skörd. Den är framför allt två saker.

  1. Fantastiskt intressant. Det finns två skilda metoder för månodling. Den ena relaterar till elementen (jord, vatten, vind och eld), den andra har bara med full- och nymåne att göra. Alla kan använda den senare metoden, men för att kunna dra nytta av den första måste man odla ekologiskt eftersom den kräver att alla olika små organismer och bakterier i jorden är vid liv. Dessutom finns det ett elektromagnetiskt fält runt jorden, SOM PULSERAR. Effed up!
  2. Nästan obegripligt svårtläst. Och jag har ändå läst James Joyce. I alla fall litegrann.

När jag har läst ut den kommer jag sprätta omking på området och dela ut råd i stil, ”Nämen det är klart att jordgubbarna aldrig mognade! Du vet väl att man aldrig ska plantera på drakens svans?” (Det betyder att månen har passerat den södra noden på det ecliptiska planet. Tror jag. Eller så är det solförmörkelse. Nåt av det.)

Annons

3 reaktioner på ”Plantera Efter Månen aka. Är Jag En Hippie Nu?

  1. Tycker detta är superintressant. En gammal lära som måste ha sin rot nånstans så at säga. Fram till den 18 har jag förstått att dte ska vara bra att så frön iom att det är en växande måne. Får s eom dte gör ngn skillnad mot fröerna jag sätter nästa vecke hehe

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.