Keep on Keeping on

I bakgrunden, ej tömd vattentunna = doh!

Läste precis i Hemträdgården (hmm, tror jag att det var) att man ska fortsätta mata fåglarna ända in i maj månad! Annars räcker inte käket till genom äggkläckningen, och fåglarna får små taniga indie-ungar istället för rejäla, biffiga jocks.

Sist vi var och fyllde på den här Eva Solo-grunkan (som verkar funka alldeles utmärkt) satt det en liten blåmes en bit bort och gjorde hårda knäppande ljud. Jag trodde han var glad att se oss och jollrade tillbaka, men när vi gick såg vi hur han störtade in i holken bredvid fågelmataren. Han var inte alls glad, han var sur över att vi trängde oss på! Jag kunde riktigt se hur han ångade runt där inne och letade efter en bit kartong för att göra en sån där amerkansk redneck-skylt där det står ”Trespassers will be shot.”

Jag blev även förvånad över att han var i holken på vintern, men i Hemträdgården stod det faktiskt att fåglarna ibland använder holkar som övernattningslägenheter på vintern. Åh vad smart man blir av att läsa.

Annons

En reaktion på ”Keep on Keeping on

  1. Älskar bitchiga småfåglar! Missar vi att fågelautomaterna står tomma, rycker de upp namnlapparna i höstsådden, inte långt ifrån. Den stora hackspetten matade vi tills jordnötspåsarna inte gick att få tag på i affären pga sommar. Det blev ett jävla liv! I år hittade vi jordnötter hos Granngården, och då fick vi se kaxiga hackspettungdomar som tyckte att ”det här med att skaffa mat, det är väl ingen konst, hah! Jättelätt, jag KAN SJÄLV”. *vad vore trädgården utan fåglar?*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.