Mer eller mindre kärlekskrank?

Vilken rolig artikel om grönsaker med alfakaroten det var i Svenskan imorse. Man sänker tydligen risken att dö i förtid med 39 % om man äter typ pumpa. Och det är inte bara risken att dö i förtid av sjukdomar, utan risken att dö, ”i största allmänhet” som sjunker. Alltså, man cyklar inte omkull lika ofta, blir inte påkörd lika ofta, stoppar inte fingrarna i vägguttaget lika ofta. Mycket bra.

I Alfa-Karoten Toppen finns det ett gäng andra grönsaker också, morot, mandarin, tomat, men även koriander. Jag äter ju sjukt mycket koriander. En liten buske om dan typ. Och enligt Svenskan säger Linné att koriander är bra på att ”fördriva vägglöss” samt ”är goda för okyskhet”.

Det känns som om det blir nån sorts dubbelnegation där, men betyder det att koriander gör en mer okysk, eller mindre okysk?

Hela den här morgonen har känts som att bo i det där Hassan-programmet när någon busringer till en frisersalong och ber om ett schampo ”mot mjäll”. Kassörskan rekommenderar ett ”för mjäll” och han tjatar vidare om att han vill bli AV med mjällen, och därför måste ha ett MOT mjäll, inte för.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.