Totalvägra fröförbudet

Om den där tossiga remissen ändå skulle gå igenom finns det alternativa lösningar. Förbud är ju en av de allra bästa anledningarna till olydnad.

Här några kryphål som mannen och jag fantiserade ihop när han inte orkade lyssna på mitt gnäll längre.

  1. Småfirmorna startar medlemsklubbar. När man betalat medlemsavgiften får man välja ett visst antal frön, gratis. Ingen fröförsäljning = inget behov av att registrera fröerna.
  2. Firmorna börjar sälja påsar istället för fröer. Fröerna får man med i påsen som en bonus, som pynt typ. Lite som när man beställer en prenumeration och får en väska på köpet. Jag vet faktiskt redan en icke-odlande modemedveten person som köpt Runåbergsfröer bara för påsarnas skull.
  3. Fröfirmorna skänker bort fröer. Och ber istället om en frivillig donation för att kunna fortsätta verksamheten. Det låter idealistiskt och omöjligt, men den här metoden kan faktiskt fungera. En restaurang i Berlin drivs på det sättet och en fransk fröfirma gjorde just så när reglerna infördes i frankrike.

Och under tiden kan vi alla lyssna på DEN HÄR EBBA GRÖN-LÅTEN. Texten kanske inte passar helt perfekt in på frö-olydnad, men jag tänker mycket på Jordbruksverket när Fjodor sjunger om ”Små gröna as”.

Annons

4 reaktioner på ”Totalvägra fröförbudet

  1. Apropå nåt helt annat, men jag har inte kunnat sluta tänka på pumpacreme sen sist. Här är ett recept från Mathias:

    skala och kärna ur pumpan (butternut squash) och skär pumpaköttet i mindre bitar. Ugnstek pumpan o 150 grader i långpanna tills den är helt mjuk. Mixa med creme fraiche till slät pure. Finriv och vänd in tryffel, smaka av med salt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.