Freaky Facts

Jag läste precis i The Garden att små saffranskrokus-lökar ska planteras 15 centimeter djupt! Stört va? Om man planterar dom grundare riskerar man att bara få ett gäng gröna strånkar.

Jag köpte lite saffranskrokus tidigare i höstas, och som av en slump råkade jag nämna det för iranskan som har blomsterhandeln där vi bor. Jag vet inte riktigt hur det funkar, men iranier får tydligen ta med sig hur mycket saffran som helst ut ur Iran – det är tydligen sjukt billigt där – medan det finns begränsningar för utlänningar. Så varje gång iranier hälsar på i hemlandet så ger släkt och vänner saffran som avskedspresent. Hur som helst, min blomstergranne berättade att nu hade saffranspriset gått upp jättemycket där också, eftersom torkan gjort att skördarna förstörts. När jag då sa att jag skulle starta odling här och att vi kunde bli rika tittade hon på mig som om jag sagt att jag skulle börja föda upp enhörningar ungefär.

Men nu stod det ju alltså i The Garden att saffranskrokusar faktiskt funkar i england, och att den blommar på hösten. Dessutom ska dom planteras i augusti, så där träffade jag rätt men jag satte dom långt ifrån 15 cm djupt. För att öka mina chanser kommer jag att toppa upp med halm och hålla tummarna hela vintern.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.