Smaktest CHECK

Första maris barden är uppe nu. Två saker:
  1. Mängden. Den är väldigt förvirrande. Det här är liksom hela skörden från två ruggar. Men det verkar å andra sidan alltid bli i alla fall en bautapotatis på varje rugge. Bautapotatisen blir så stor att jag och mannen tillsammans inte lyckades äta upp två stycken under smaktestet/middan. Det blev en halv över.
  2. Smaken. Herr. E. Gud. Maris Bard är allt det jag hoppades att Amandine skulle vara och mer. Robust, gräddig snarare än smörig, silkig utan att vara inställsam och med så mycket potatissmak att inte ens en kedjerökande österbottensbonde från 1800-talet skulle kunna låta bli att le.
Hail Maris Bard!
Ps. Det enda man måste tänka på är kokningen. Två minuter för länge så faller den sönder i molekyler. Ångkokaren funkar faktiskt allra bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.