Harvest Moon

I förrgår klev jag på min mobil, och efter att ha signat upp mig på ytterligare dubbel livstidsabonnemang (mitt nuvarande hade inte gått ut) har jag behandlat min nya mobil med föraktblandad misstänksamhet. VARFÖR är det enda alternativet alltid att få en ny mobil? Jag vill inte ha en ny mobil. Jag vill ha en gammal skruttig mobil som fick en kinesisk fabriksarbetare att ta livet av sig för länge sen, inte nyligen, och inte igen.

Vintersallad, persilja, perenn ruccola, escarole

Igår upptäckte jag att min nya, förhatliga mobil tar ganska fina bilder (det är en töntig foto-mobil, istället för en häftig musik-mobil, som min gamla) och nu är vi på väg mot nån sorts förlikning.

Här är senaste skörden. Det blev gröna blad-sallad till grillen på kvällen, dressad i olivolja, honing och vinäger. Väldigt franskt, väldigt rustikt och väldigt gott. Vintersalladen vann ju nästan hela trädgårdstävlingen förra året (den smakade smör liksom. Hur vrickat är det att en sallad kan smaka smör? Sjukt vrickat), och i år ligger den bra till av en annan anledning. Medan allt från tistlar till pepparmynta får stora hål av sniglar, står vintersalladen orörd. Hur kan sallad stå orörd när allt annat runt omkring härjas av sniglar? Det är nästan kusligt. Kanske är det för att jag lyssnade på Covennär jag skolade om dom.

Annons

En reaktion på ”Harvest Moon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.