OK, det här ska absolut inte bli någon matblogg, det sköter ju Allemansrätten redan. Men jag har precis gjort en retro-mat-återupptäckt: KRÄM. Ja, du hörde mig. Fruktsörja med mjölk till frukost. Och för att svara på din fråga, det är klart att det är skitmycket socker i, men vad är det inte skitmycket socker i liksom?
Min krusbärsbuske har precis fått fina små bär (åh, då är det snart dags för det enda jobb i trädgården som är tråkigare än att skola om småplantor – att gallra bär. Men man måste, så de som är kvar blir riktigt söta och goda) så jag fick panik över att jag fortfarande hade bär från förra året kvar i kylen. Det är ju ingen mening att odla om man inte äter, men när det bara är en enda liten påse kvar blir det svårt: inget tillfälle känns festligt nog för dom allra sista krusbären.
Så därför blev det panik-kräm en tidig morgon när all annan frukost var slut, och det var ASgott!
Tack frysen, tack naturen, tack barndomsminnen. Nästa stopp, plommonkräm.
Åhh.. kräm till frukost.. Så gott!
Gallra bär? Bör man göra sånt?
GillaGilla
Tydligen ska man det. Plommon med en tummes mellanrum, krusbär så att bären inte ligger emot varandra. Har jag för mig. Måste läsa på. Världens tråkigaste är det i alla fall.
GillaGilla
Verkligen instämmer i ÅÅ kräm kören. Va i Karlskrona i helgen och fick nykokt rabarberkräm till frukost av farsan. Ja sa flera gånger högt ”Kräm alltså guh va gott det är, det är fan mycket bättre än paj.” PUSS
GillaGilla
Ha ha, eller hur!? Nu har jag även gjort plommon, samt plommon och hallon. Undrar vart det här slutar…
GillaGilla