Rotavdrag i Lissabon


För ett tag sen var jag på en föreläsning med trädgårdsmästaren Hannu ”Motormouth” Sarenström (det roligaste var när han mitt i svadan, som var så tät att det var svårt att urskilja var en mening slutade och nästa började, pratade om hur nyttigt det är att äta grönsaker. Han sa något om hur han alltid åt typ morötter eller något till middag, ”För då får man ju i sig två grönsaker på en och samma kväll.” [Obs han är också väldigt gay] Alla de små tanterna satt liksom helt förvirrade och stirrade på varandra och bara, ”Men vaddå, vilken var den andra grönsaken då?!”).

Hannu visade bilder från väldigt hårt hållna trädgårdar i typ Kina, där ett kolsvart träd och ett kritvitt träd perfekt ramade in ett 80 meter högt vattenfall (obs, det kan ha varit ett annat land och andra färger, jag satt fortfarande och skrattade åt snopp-skämtet) och pratade om hur visionär personen som planerade trädgården måste ha varit, eftersom han eller hon aldrig skulle få uppleva de slutgiltiga resultatet, bara hoppas på att träden när de var fullvuxna skulle få just den här effekten.
Personligen tycker jag bättre om när saker misslyckas, förfaller och går fel och när naturen sätter ner foten och visare att gammal är äldst. Som med det här ganska stora rot-trädet som nån romantisk person för 50 år sen tyckte skulle passa bra precis på sidan av inkörsporten till huset i Lissabon.
(Den där lilla svarta skärvan strax ovanför, till höger om roten är alltså inkörsporten.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.