Done and Done

Nu har jag äntligen beställt den där härliga maris bard.

Sen upptäckte jag det här inlägget från slutet på april förra året, och insåg att jag är ungefär en månad för tidig. Oh well.
Hittade ett spännande tips i Edible Estates nu på morgonen också, om att använda potatis för att slippa gräva upp nya odlingsland. Tipset kommer från Ruth Stout från början, och jag blev sjukt sugen på att läsa den här boken.
RUTH GÖR SÅ HÄR
Ruth kände en kvinna som en gång satte potatis direkt i en äng. Hon placerade bara ut potatisarna och täckte dom med hö. Samma sak funkar i trädgården, och allt eftersom potatisarna svullnar, och du fyller på med mer och mer hö, luckrar de jorden och dödar allt ogräs i närheten.
JAG GÖR SÅHÄR
Ruths tips påminde mig om Rosemary Vereys potatismetod. Jag tror jag ska försöka kombinera dom två metoderna den här våren och få bukt med ett extra övervuxet område, som vi tidigare kallat ”lupinhelvetet.”
Annons

2 reaktioner på ”Done and Done

  1. Kul, hittade din blogg idag. Täckmetoden fungerar utmärkt. Har utökat odlingarna med hjälp av potatis och halm ;)Nu ligger mina på förgroning, dock inte Maris Bard, men en massa andra spännande sorter. Glad påsk!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.