In Dreams

Innan jag tog ledigt från jobbet hade jag bara två drömmar, som jag drömde om och om och om igen.

Den ena gick ut på att jag vaknade på morgonen och gick till jobbet, och jobbade. Det var en oerhört detaljerad dröm, jag förstod aldrig att det inte var på riktigt och den verkade alltid ta hela natten. Jag brukade vakna precis när jag skulle gå hem från kontoret, gå upp, gå till jobbet och så började allt om igen.
I den andra var jag jagad av något fruktansvärt monster/mördare/vampyrer, jag var helt skräckslagen och kämpade som en galning för att komma undan men mina fötter satt fast i lera/trappan blev en rulltrappa som gick åt fel håll/gömstället trasades sönder och blåste bort i en tornado. (Vi kommer till odling snart, jag lovar)
Efter att jag tog ledigt har båda drömmarna försvunnit, och det känns inte alls jobbigt eller läskigt att sova. Det känns liksom skönt och lite vrickat (det är skumt att vara medvetslös!).
Nu har jag snart kommit halvvägs genom min tjänstledighet, och för några dagar sen började jag tänka på hur det skulle vara att gå tillbaka till jobbet.
Natten efter drömde jag att jag blev oskyldigt anklagad för att fruktansvärt mord, jag blev fälld och fick en lång fängelsedom (jag vet, jag är inte världens mest svåranalyserade människa).
Allt kändes hopplöst, jag hade panik och förstod inte hur det kunde hända.
Men sen kom jag till fängelset, en hemsk betongbyggnad med asfalt ända ut till fängelse-muren, och då jag insåg att jag måste bygga en fängelseträdgård.
Jag sprang ut på den buckliga, spruckna asfalten och började genast leta efter det bästa läget. Jag hittade en fin, vitrappad väg, utan något utskjutande tak. Där var sol nästan hela dan och väggen gav ett perfekt skyddat mikroklimat. Jag började genast hacka upp en ruta i asfalten och luckra jorden där under. När jag kom igenom insåg jag att jorden så klart var helt eländig och fattig. På något sätt lyckades jag övertala bruttorna i köket att jag skulle få starta en kompost: det enda de behövde göra var att slänga allt nedbrytbart i en tunna som jag sen tömde varje kväll. Och jag bröt upp EN TILL bit asfalt, för att maskarna skulle komma åt, och jag byggde min kompost över hålet och jag kände mig matt men på ett härligt, lyckligt sätt, och sen vaknade jag.
Och tog en promenad ut till komposten!

4 reaktioner på ”In Dreams

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.