Det bästa lilla hönshuset i Stockholm

De här hönsen sprang jag på på Långholmen i vintras. De gick fritt och sprätte i snön, bredvid en skylt där det stod ”Koppla din hund, frigående höns.”

Och som jag tjatat om att få ett par höns sen dess. Eftersom jag lyckades döda båda de akvariefiskar jag fick av mannen och jag absolut inte har nånstans att stoppa hönsen så fattar till och med jag att jag inte kommer få några höns.
Men när jag var liten fick jag en höna av min träslöjdslärare. Jag vägrade bygga en fågelholk på träslöjden, eftersom alla andra skulle bygga fågelholkar (jag vet, jag vet). Min lärare frågade om jag ville bygga en hönsholk istället. Det tricket var lite för enkelt för mig, så han uppade stakesen och as att OM jag LYCKADES bygga en hönsholk så skulle han ge mig en höna.
Hönsholken (som egentligen bara var en aningens större fågelholk med löstagbar botten. Tanken var att man skulle frakta höns i den, lite som när tanter tar med sina små hundar på tåget) var klar på bara några lektioner, och när jag till slut skrev ”AGDA” med lödkolven under titthålet, gick min lärare ut och hämtade en stor, röd höna i bakluckan.
Hon var majestätisk och jag tog hand om ända tills jag flyttade hemifrån och började i gymnasiet. Efter det bodde hon några månader hos vår granne och sen tog nån rovfågel henne.
Åh, norrland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.