Syltade gröna tomater

Nu är det höst, och dom här

har blivit dom här

  • Jag använde receptetet för grön tomat-marmelad från Vår Kokbok, där huvudtesen var, ”Blanda en hel, tunt skivad citron med en matsked färsk, riven ingefära och ett halvt kilo skivade, gröna tomater. Tillsätt en helvetes massa socker och koka för evigt.” Men jag tror det går lika bra att blanda tomater, citron och ingefära med syltsocker och följa instruktionerna på påsen. Marmeladen tänker jag äta kalla dagar på varma scones med cream cheese.
  • De syltade tomaterna, som man använder som tilltugg eller till köttgryta (jag tänker ha dom tillsammans med cornichonger [spell check/off] till vegetarisk paté), förvällde jag först i några minuter och sköljde kalla. Sen kokade jag en ättisk-lag med vatten, ättika, socker, vitlöksklyftor, lagerblad, kanel, kryddpeppar, salt, kryddnejlikor och riven muskot. La tomaterna i burkar och slog sen över den kokande ättisklagen och skruvade på locket.
  • Easy peasy japanesy.
  • Undrar hur det smakar.
Annonser

En reaktion på ”Syltade gröna tomater

  1. Ping: Stekta gröna tomater | the secret gardener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.