6 reaktioner på ”Nu jävlar blir det odla av

 1. Hej Elin!
  Hur gick det med kvannen? Hur gjorde du? Jag har frön, en balkong och en ockuperad trädgård ( pappa hade alldeles för mycket onödig gräsmatta…). Gerillaodla i skogen kanske? Zon 3-4.
  Tack för att du fick mig att odla!
  /Therése

  Gilla

  • Äsch, dom grodde aldrig… Har pratat med folk sen dess som har kvanne och som berättat att deras plantor sprider sig med frö hur lätt som helst, vilket får mig att tro att fröet måste vara väldigt färskt för att gro. Eller så hade jag bara otur!? Hur som helst fortsatt skitsugen på kvanne – riktig äkta samisk urtidsört ju! Och fan va grymt att du våldsodlar släktens gräsmatta! Mer sånt. Skogen känner jag också är nästa fronter. Funderar själv på att gerillaodla rams i min pappas skog.

   Gilla

   • Tack för svar! Då tror jag att jag provar skogen… Gäller bara att komma ihåg vart man strösslar ut fröna!
    P. S. Alla bönor och kålväxter jag kommer att plantera ut när det blir väder lär jag iallafall lyckas med. Pallkragarna har jag döpt till Elin och Bella 😉 kan ju aldrig gå fel… D.S.
    /Therése

    Gilla

   • SÅ gulligt, dör!
    En annan bra grej med skogen är ju att man inte rensar ogräs där. Så här brukar det gå till när jag sått en ny grej: ”Vad är det här för konstigt ogräs som kommer upp? Bort!” Och tre veckor senare ba, ”Hallå alla grönsaker var ÄR ni!?”.

    Gilla

   • Ha,ha, jag vet! Men ogräs går oftast att äta, dricka eller medicinera med. Jag rensar sällan BORT något. Morfars gikt lindrande ganska bra på nässel/gullris te som han fick av mig😁

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.