Kom, kom, kompost

Ett STORT ämne på koloniområdet är komposterna. Två damer gungar just nu båten, för att den ena vägrar flytta sin kompost, och den andra måste liksom snirkla med sin skottkärra förbi komposten (som står precis vid gången) för att komma till sin lott. Lady #2 har dessutom en planka på högkant, som avgränsning mot gången, som är lite högre än vad andra har, så skottkärran fastnar med underredet på dubbelplankan, när hon snirklar förbi komposten.
Lady #1 säger att om Lady #2 använde en planka av samma höjd som alla andra så skulle hon kunna köra skottkärran som vanligt. Lady #2 säger att om Lady #1 flyttade sin kompost (som dessutom är fallfärdig!) så skulle hon inte behöva ändra sin planka.
Vi spenderade cirka 20 minuter med att diskutera problemet på det senaste styrelsemötet.
Och nu när vi ska bygga vårt lilla hus, och sökte bygglov och var oroliga för att grannarna inte skulle tycka om placeringen, så var den enda kommentaren vi fick, ”Flytta gärna lite inåt, för minskad kompostutsikt!”

KOMPOST-TIPS

  • har du guldvatten över, slå det över komposten, så speedas processen upp
  • om du som jag inte tycker att man behöver gömma komposten, kan det vara fint med binge under trädet. Träd kan dock vara lite lömska, och jag har läst att man kan täcka marken under komposten med markduk, för att trädet inte ska köra upp röttern och götta i sig all näring. Jag undrar om man kan droppa ner lite maskar uppifrån i så fall, man vill ju inte att komposten ska vara helt tom på djur…
  • ett enormt överflöd på rosenbönor, och brist på plats, har gjort att jag satt en rosenböna som klättrar på sidan av komposten. Förhoppningsvis kommer den täcka allt det som damerna runt omkring tycker är så fult med små, röda blommor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.