A Paler Shade Of Green

Det är roligt med ”anti-ekologiska” (inte mitt uttryck) odlare tycker jag. Det verkar vanliga i england, men det kan också vara att det finns fler odlare öht i england, och därför fler som skriver och pratar om sina åsikter.
Som Robin Lane Fox till exempel – vilken skrattfest! Han kallar sig själv för antiekologisk i sina krönikor i Financial Times. Han, och många med honom, tycker att det är helt obegripligt att deras favoritmedel nu håller på att förbjudas. Helen Yemm skriver i The Garden (maj 09) hur hon nu testar den här nya ekologiska prylen, och bekämpar sniglar med nematoder, barriärer och handplock. I augusti är hon redo att kasta in handduken, och det är bara slamsor kvar av hennes hosta. Precis, hennes hosta. Hon är beredd att förgifta sin omgivning, till och med sur över att inte få det längre, över en jävla menlös oätlig skuggväxt som 90% av befolkningen inte ens skulle lägga märka till.
Fine, om hennes barn svalt och hennes man slog henne för att hon somnat på passet och harar ätit upp deras vinterranson av bönor, då hade jag fattat varför hon var frustrerad, men en hosta? Vem dog och gav henne och Robin Lane Fox rätten att bestämma vad som är fint och fult i naturen? Inte gud i alla fall. Det är säkert ett- eller tvåtusen år sen han började pusha up daisies från andra sidan jordskiktet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.