Chicka chicka, waah waah, chicka chicka


Idag har jag en fråga och ett svar.

Vi börjar med frågan.
Eftersom jag bara varit trädgårdsintresserad ett år har jag inte sett så mycket trädgårds-TV. Nu när jag börjat göra det undrar jag bara: varför är det sån här musik i alla program? Jag såg nåt som hette typ Gröna Hus, ett program om ekologisk arkitektur och trädgårds-design, samt Tinas Trädgård helt nyligen. Båda två, till 90% fyllda av sånt här.

Och nu, över till svaret!
Det stavas M*A*N*U*S. Vet du hur man skapar ett manus? R*E*S*E*A*R*C*H. Man tar reda på saker. Saker som folk inte vet. Sen berättar man det på ett intressant och dramaturgiskt tilltalande sätt.
Kanske är trädgårdsarbete så avstressande att alla som producerar trädgårds-tv bara glider in på kontoret vid elvasnåret, går direkt på elevenses, uppdaterar facebook-status och pinnar hemåt vid tre. Då är det klart att det inte blir några manus skrivna och man är tvungen att fylla ut programmen med royalty-fria syntslingor.
Jag kan också göra det! Kolla det här manuset som jag precis skrev till ett inslag om den här roliga rosenkvittenbusken som vi hittade helt hunsat inträngd i skuggan under vårt vildvuxna viktoria-plommon:

Påa: Nu ska vi prata lite om Rosenkvitten.
Mysig programledare: ”Titta, här har vi en fantastisk liten rosenkvittenbuske. Den har fantastiska röda blommor, gröna blad och [testar en tagg], aj! Lite taggar också! Den doftar fant… [böjer sig fram]… den doftar faktiskt inte så jättemycket. Men den har fantastiska röda blommor. Dom skulle du till exempel kunna… stoppa i en vas. Eller om du klipper den lite kortare, i en äggkopp kanske. Det skulle kunna vara sött. I höst kommer den bära frukt. Då kan man göra till exempel marmelad. Ja, nu ska jag bara sitta här och njuta av de här fantastiska röda blommorna.”
Cue musik.
Kameraåkning mot busken.
360°-kameraåkning runt busken.
Inzoomning på en insekt på busken.
Inzoomning på en blomma.
Fade out.

Annons

3 reaktioner på ”Chicka chicka, waah waah, chicka chicka

  1. Pingback: ÖR – Andra Avsnittet | the secret gardener

  2. Pingback: Blast from the past | the secret gardener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.