Kvällens upptäckter

För lite mer än en vecka sen åkte mangoldfröna ner i pluggboxen. Jag kunde inte vänta. Och det visar sig, helt förvånande, att alla de där trädgårdsböckerna där det står att man inte ska starta mangolden för tidigt eftersom den inte trivs i kruka, har fullkomligt rätt. Nu har jag 10 stycken centimeter-långa sorgliga sytrådar som snirklar sig på jorden.

Det visar sig dessutom, efter bara ett enda, två dagar långt, försök, att alla de där trädgårdsböckerna där det står att man ska klippa ner sina unga salladslök-plantor till 5-6 cm OCKSÅ verkar ha rätt.
Spännande utveckling. Tänk om allt som står stämmer. Då skulle jag kunna sluta göra fel!

Annons

En reaktion på ”Kvällens upptäckter

  1. Jag har en fråga, vet inte riktigt om det är något som du kan svara på men våran syren buske/häck håller på att dö, det verkar vara en sorts sjukdom… Flera av våra grannar har också märkt att deras syrener börjar att dö. Bladen rullar ihop sig och själken lockar sig sedan blir de bruna. Vi är rädda att vi kommer att förlora hela våran syren häck om vi inte gör något. Om nu det finns träd virus, vilken sorts skada kan det göra på plantan och dens omgivning?
    Hoppas att du kan hjälpa mig, du verkar veta en del om plantor och andra växter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.