Och nu, över till de dåliga nyheterna

I senaste numret av tidningen jag jobbar på är det en artikel om GMO, genmodifierade grödor. Artikeln är inte helt igenom positiv och inte helt igenom negativ, den är mer ett seriöst, objektivt försök att verkligen titta på faror och fakta.
Men den skrämde ändå vettet ur mig. En växt med inbyggt insektsgift som inte blir angripen av några sjukdomar? Är jag den enda som tycker att det stavas U*N*D*E*R*G*Å*N*G?
En av forskarna säger att de inte tog fram GMO för att tjäna pengar, utan att de gjorde det för att de såg den enorma potentialen, GMO-tekniken skulle till och med kunna sätta stopp för världssvälten. Men det är ju så klart inte forskarna som är problemet. Förutom en och annan Dr Död genom historien brukar forskare vara ansvarsfulla. Men livsmedelsindustrin? Vill vi verkligen sätta superresistenta übergrödor som inte viker för något och stöter bort insekter i händerna på industrin som gav oss hönor utan ben och kavlar som blöder till döds genom huden? Kan nån ge mig ett INVASIV ART!

Jag ser en framtid fylld av människor, mårdhundar, mördarsniglar, skarvar, kirskål och enorma, ogenomträngliga fält av björnbär och majs, med jättetaggar och blast som rakblad som genmodifierades dit från hajar för att hålla djuren borta.
Vad kul det kommer bli. Och gott och nyttigt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.