För att köksträdgården inte ska bestå av tomma lerplättar halva odlingssäsongen kan man så olika snabba grönsaker på samma plats.
Väldigt potager är det också.
- Blomkål, eller nåt annat stört omöjligt från samma kvarter, som broccoli, behöver massor av tid att utvecklas. Så olika sorters sallad mellan raderna, då kan du ändå skörda och slipper stirra dig galen på de där andra segisarna. När den trötta växten behöver mer utrymme att breda ut sig på har du för länge sen plockat salladen.
- Rädisor är en annan snabbis, som trivs i raderna mellan andra långsammare saker, som palsternacka och persilja till exempel.
- Bondbönor = tidig, selleri = sen.
- Zuchini är en total slöfock, så ruccola eller krasse (vanlig smörgåskrasse, som du låter bli ruccola-stor) i raderna.
- Spenat eller ruccola i raderna mellan långsam kål och purjo funkar också.
- Så snabbisarna med nån veckas mellanrum, eller ha förkultiverade krukor från fönsterbrädan redo, så blir du inte översköljd av rädisor och sallad en dag, utan har ett stadigt supply.
- När du efterhand skördat långsamväxarna, och det blir tomma plättar i landet igen, kan du fylla på med mache-sallad, som fortsätter växa hela hösten, eller nån fånggröda, om du vill passa på att gröngödsla.