Intresseklubben antecknar

Dagvatten har plötsligen, oförklarligt, seglat upp på min intresse-himmel. Dagvatten (det är väl bara helt vanligt regnvatten egentligen) ställer till en del problem, problem som odling och grönområden motverkar. När england blev översvämmat sommaren 2007 och rika londonbor var tvungna att vada runt på nedre botten i sina townhouses sa vissa att översvämmningen berodde delvis på att engelsmännen, för att få plats med sin allt större bilar, asfalterat över de där små söta 4-kvadratmeters-trädgårdarna som finns framför alla hus i england. Klantarslen.
Det här är egentligen saker jag vill ha till vårt hus i city, men jag misstänker att det är för excentriskt, till och med för vår bostadsförening, så jag kommer att experimentera med det på lotten istället:

Sedumtak – växterna dricker regnvattnet och avrinningen minskar.
Stuprörssten – en mystisk sak som jag bara läst om på ett ställe och som knappt verkar finnas på internet. Jag ser framför mig ett pyttelitet, grunt kanalsystem som går runt hela gården, där småfäglar och fjärilar leker i vattnet.
Regnvattentunna med bräddavlopp och avtappningskran – ibland dricker jag vin och läser trädgårdsböcker. Några månader senare hittar jag anteckningar som den här. Avtappningskran fattar man ju ungefär vad det är, och efter mycket googlande så verkar faktiskt bräddavlopp (nån typ av filter som tar bort skräp som ramlar ner i tunnan) också vara en jättebra idé. Men på lotten kommer jag göra en annan sak istället, nämligen:
Leda om regnvattnet – via ett stuprör och ner i vår lilla damm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.