Good Gardener/Bad Gardener


På tal om böcker så har jag lämnat tillbaka Cityodling (av Lena Israelsson) nu. Till slut. Sist jag lånade om den tittade bibliotekarien surt på mig och sa, ”Fem veckor försenad, och nu ska du låna om?” Jag förklarade att boken legat bakom granen, och att nu när granen var nerklippt och låg som isolering på rosorna kunde jag läsa klart Cityodling (det var inte riktigt sant. Jag läste ut den redan första gången jag lånade den, nån gång i slutet på sommaren, jag behövde bara ta lite mer anteckningar). Jag fick 25 kronor i böter.
Rent ekonomiskt, om jag räknar ihop alla böter från de gånger jag lånat om för sent, borde jag köpt den. Men jag kan inte. Tänk om Lena, som hon ofta gör i mina tankar, kom och hälsade på hos mig. Då skulle jag verka som nån sorts galning som hade ALLA hennes böcker, men nästan inga andra. Jag måste helt enkelt köpa på mig fler andra trädgårdsböcker, innan jag köper mer Lena, för att inte framstå som en stalker. Och så får vi bara hålla tummarna för att hon inte googlar sitt namn och hittar den här bloggen.

Ibland ser jag en liten tecknade film framför mig, där Lena Israelsson sitter på min ena axel, och Maj-Lis Pettersson på den andra. ”Marktäckningsduk över hela rasket, i minst två år, det är enda sättet du får bukt med allt det där ogräset!” säger Maj-Lis, fräsch i vita linneslacks och matchande skjorta. ”Äsch,” viskar Lena, hon har på sig nån sort röd, skräddad dräkt, i mitt andra öra, ”I värsta fall kan du bara kasta ut en näve strandkål- och ringblomme-frön, och luta dig tillbaka.”
Jag hoppas sanningen ligger där nånstans mittimellan. Jag tror att den gör det i alla fall.

En reaktion på ”Good Gardener/Bad Gardener

  1. Pingback: Stoppa pressarna! | the secret gardener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.