Booker T

Här är en lista på böcker. Allt eftersom jag får tag i dom kommer jag berätta om de är bra eller inte.

Fick tag på Kockens Trädgård på Blocket, den kostade nästan ingenting och den är fin. Helt liksom nyskrubbad, precis som allt Conran gör, och den innehåller både odlingstips och recept. Men problemet är så klart att den ändå är skriven för England. Att läsa om citronträd i trädgården ger mig bara zon-sorg. Jag tänker ibland på en trädgårdsmästare i Norrbotten som de intervjuade i Odla med P1, som sa, ”Om allt jag stoppade ner i jorden bara kom upp med en gång, då skulle det ju inte vara nån utmaning.”

  • André Molé – hmmm

Jag har skrivit upp det här namnet i mitt spiralblock. Jag vet inte varför, och jag verkar ha stavat fel, för han dyker inte upp på google.

  • James C. Rose – Gardens Make me laugh

Men allvarligt, tusen spänn för en trädgårdsbok? Den enda bok som är dyrare som jag velat ha är Dian Hansons bok om Vanessa Del Rio, men den tror jag kommer innehålla riktigt, riktigt mycket naket. Jag misstänker att Gardens Make Me Laugh kommer handla mycket om oätliga blommer = tråkigt. Men jag bryr mig inte, James Rose är så cool. Han gick aldrig ut skolan, eftersom han vägrade en massa ämnen, men kom ändå in på Harvard, som specialstudent. Sen blev han utkastad från Harvard för att han designade alldeles för provokativa trädgårdar! Tills dess att jag känner mig tillräckligt duktig på att odla för att kunna försvara att jag köper trädgårdsböcker för tusentals kronor, har jag fjärrlånat James Modern American Gardes istället.

Mest för att hon verkar så flippad. Det är säkert inga grönsaker i den här heller.

En syfilis-sjuk Irländsk trädgårdsmästare som levde i lyx (utan att någon nu för tiden fattar hur det gick till), och hatade ”ordentliga” trädgårdar med ettåriga växter så mycket att han i stort sett ville bomba hela frankrike? Sign me up! William föddes 1838, och Robin Lane Fox, som skriver trädgårdskrönikor i Financial Times, filosoferar kring hur han hade råd med sitt 14-rums-mansion – har London property ökat väldigt mycket i pris sen slutet på 1800-talet, eller har trädgårdskrönikörer minskat väldigt mycket i pris? Jag tror inte att William brydde sig om köksträdgårdar, men säkert bara för att han inte fattat att man kunde göra en ätlig trädgård precis lika vild och härdig som en oätlig.

  • Mel Bartholomew – Odla i Kvadrat

Sådär ja, här kommer grönsakerna! Den enda man som nånsin fått mig att vilja odla i pallkrage.

Annonser

En reaktion på ”Booker T

  1. Ping: Good Gardener/Bad Gardener | the secret gardener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.