Tips!

Om jag skulle köpa ett träd just nu, skulle det bli ett spindelträd. Om Edward Scissorhands hade varit ett träd så hade han varit ett spindelträd, och alltså är det perfekt anpassat för indie-trädgården. ”Riktigt” trädgårdsfolk tycker att de är fula och spretiga, men när vi körde genom Kivik i somras, omgivna av små söta, spretiga mopsar till träd så såg de ut som en dröm allihopa.
Men nu ska jag inte köpa träd, utan tämja det jag har. Och i sommar tänker jag testa ett trick jag läste om i Beskära Träd och Buskar: att tynga ner grenarna för att ge dom den form man vill. Grenarna måste vara späda, men de måste ändå ha närmat sig den längd du vill ha, eftersom tillväxten avstannar när du tynger ner grenen. Knyt ett snöre en bit ut i grenen, och fäst den i marken eller tyng ner den. Du kommer få mer frukt på den grenen också, än om den bara hade vuxit på som den ville.
Vårt träd är också på väg över trädgårdsgången och in till grannlotten, som Jon Mjäksson och Fnysiga Frun har, så jag tänkte försöka stoppa den invasionen innan den blir värre. Då kanske JM och FF blir lite gladare också.
Och om jag kommer ihåg och hinner kommer jag att plantera något klättrigt som kan slingra sig upp för snörena i trädet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.