RHS Motherfucker!


Strax innan jul åkte jag och mannen till London. Jag var där för att gå på jobb-möten (de flesta gick åt helvete. Hur kommer det sig att det enda lyckade ”mötet” man kan ha med nån i England är över en nyckel kokain i ett toabås?), för att gå på en vernissage (det var ok men jag visste inte var jag skulle göra av händerna) och för att köpa mitt Royal Horticultural Society-medlemskap. Bland små tanter som luktade läggningsvätska och ros kändes det som att jag stack ut i min ”I’m not as think as you drunk I am”-t-shirt. Däremot smälte mannen, för ovanlighetens skull, väldigt väl in med sitt helskägg.
Förutom en jourlinje för trädgårdsfrågor, gratis inträde till blomstershower och trädgårdar har RHS en frö-service för sina medlemmar. Här hittar man listan av frön som RHS samlat in i sina trädgårdar under året. Man kan beställa fröerna nästan gratis.
Men den riktiga, hemliga anledningen till att jag var tvungen att bli medlem är något annat. Jag vill gå på Chelsea Flower Show. Egentligen inte själva showen i sig, utan mest galaöppningen. Det är hemligt för att jag svurit att aldrig mer gå galaöppningar, gratisfester eller andra kvällsaktiviteter som är fullproppade med parasiter och patrask som alltid kollar över ens axel när man pratar med dom.
Men när jag läste broschyren om Chelsea Flower Show fattade jag att själva öppningen så klart inte vara öppen för vanliga smutsmedlemmar. Så jag kommer nog bli tvungen att bryta en annan regel också: att använda mitt presskort för att få något som inte har med jobbet att göra. Åh jag måste få gå!
To be continued…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.